2015. november 13., péntek

Zabkása

A zabkásáról valahogy az a tévhit járja hogy ez pempő, meg valami bébipapi. Bár egyre inkább terjed nálunk is, tök jó lenne eloszlatni ezt a tévhitet mert egy klassz, sokféleképpen variálható, minőségi kaja. Az egész tényleg csak fantázia kérdése hogy mi lesz belőle a végére.

A zabpehely bár szénhidrát, így kevésbé barát. Mivel viszont lassan felszívódó szénhidrát így havernak elmegy. Szénhidrátra pedig mértékkel szükségünk van ugye. És a 350Kcal reggelibe patentül illeszthető.

A zabkása alapjában véve baromi egyszerű: vízben megfőzött, ízesített zabpehely. Erre megy a topping, ami szem-szájnak (és diétának) ingere. Célszerű valami gyümölccsel és olajos magvakkal kombinálni. Nálam most fahéjjal és édesítőszerrel ízesített kása, málnával, pisztáciával és kókuszchips-el lett a végeredmény.

Málna-kókusz Zabkása (337Kcal/adag)

50g (fél csésze) zabpehely
2dl víz
csipet fahéj
csipet só
teáskanálnyi édesítő

Topping:
60g málna (most fagyasztott)
15g kókuszchips
10g pisztácia (hántolt, sótlan, pörköletlen)

A zabpelyhet beledobtam egy pici lábasba és alágyújtottam. Kicsit melegítettem, amikor elkezd illatozni ráöntöm a vizet és a fűszereket. Lassú tűzön, kevergetve kására főzöm.

A málnát pár szem kivételével kis édesítőszerrel pici lábasban péppé párolom. A kókuszchips-et és a pisztáciát egy serpenyőben megpirítom. Amikor minden kész, a zabkására halmozom. Yammm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése